Последни Рецепти
Последни Статии

Десерта с тиква на баба

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Десерта с тиква на баба

1 кг тиква
1 л прясно мляко
1 ч.ч. захар
2 с.л. краве масло
2 -3 яйца
1 ч. ч. ориз
2 -3 пакетчета ванилия
1 ч. л. канела
1/2 ч.ч. брашно за оваване

Тиквата се обелва и се нарязва на средни по големина парчета (дълги около 10 см и широки 2-3 см и дебели 0,5 см).

Парчетата тиква се овалват в брашно, подреждат се в намазнена тавичка и се поръсват с ориза.

Яйцата се разбиват и се смесват със захарта и ванилията. Прибавя се прясното мляко и канелата и с получената заливка се покрива тиквата.

Десертът се пече 30 минути в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна, като на десетата минута се слага нарязаното на малки кубчета масло

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории