Десерта с тиква на баба
Добави към моето меню
Десерта с тиква на баба
1 кг тиква
1 л прясно мляко
1 ч.ч. захар
2 с.л. краве масло
2 -3 яйца
1 ч. ч. ориз
2 -3 пакетчета ванилия
1 ч. л. канела
1/2 ч.ч. брашно за оваване
Тиквата се обелва и се нарязва на средни по големина парчета (дълги около 10 см и широки 2-3 см и дебели 0,5 см).
Парчетата тиква се овалват в брашно, подреждат се в намазнена тавичка и се поръсват с ориза.
Яйцата се разбиват и се смесват със захарта и ванилията. Прибавя се прясното мляко и канелата и с получената заливка се покрива тиквата.
Десертът се пече 30 минути в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна, като на десетата минута се слага нарязаното на малки кубчета масло