Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнена тиква със свинско

Добавено в Българска кухня, Наши гости, Ястия със свинско

Добави към моето меню

Пълнена тиква със свинско, гъби и зеленчуци
Рецепта споделена от Irina Andreeva Jolie

tikva-svinsko-pylnena

Продукти:
1 кръгла тиква , около2.5 кг. или 3 кг.
700 г свинско месо от бут без кост
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 морков
1 стрък праз лук
300 г картофи
200 г гъби печурки
150 г домати на кубчета
1 стрък прясна целина
½ връзка магданоз
1 дафинов лист
няколко зърна черен пипер.
4 с.л. олио
1 с.л. червен пипер
сол и смелен черен пипер на вкус

Рецепта за пълнена тиква
• Отрязвате горната част на тиквата, за да се получи капак. Правите няколко дупки с помощта на метален шиш. Издълбавате добре семките и жилестата част на тиквата.
• Нарязвате месото на кубчета и го задушавате в горещото олио в дълбок тиган.
• Нарязвате през това време праза и морковите на кръгчета, чушките на полумесеци, а картофите на кубчета.
• Гъбите режете на едри парчета или на половина, ако са по-малки.
• Прибавяте нарязаните зеленчуци при свинското месо и задушавате и тях. Добавяте сол и черния пипер.
• Добавяте гъбите и след около 5 мин. сипвате доматите.
• Оставяте леко на покъкри и слагате нарязаните на ситно целина и магданоз. Добавяте и дафиновите листа.Подправяте с червения пипер, разбърквате хубаво и отстранявате от огъня.
• Пълните издълбаната вече тиква с месото и зеленчуците.
• Захлупвате с горната и част. Слагате я в тавичка с малко вода. За да не изгори дръжката я увивате с алуминиево фолио,което е добре да покрие и част от тиквата.
• Печете в загрята фурна на 180 градуса за 2 часа без да отваряте фурната.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории