Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнени тиквички

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

Пълнени тиквички
Рецепта за една от любимите ми гозби през лятото

300 г кайма (смес)
1 ч.ч. нарязани пресни гъби
100 г кашкавал
8 средно големи тиквички
1 връзка магданоз
5-6 скилидки чесън
2 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус.

Тиквичките се изчистват и полусваряват в подсолена вода. След като изстинат, се разрязват по дължина и се издълбава вътрешността им.
Месото леко се изпържва в мазнината с малко вода. Към това се прибавя вътрешността на тиквичките, стритият чесън, част от кашкавала, който е настърган, нарязаните ситно гъби. Посолява се и се наръсва с черен пипер. Разбърква се сместа и се задушава 3-4 минути.

С получената смес се пълнят разрязаните тиквички и се нареждат в тавичка. Отгоре се наръсват с останалия настърган кашкавал и се пекат на умерена фурна около 30 минути.

Много е вкусно!

23.05.2006

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    Emilia // May 25th, 2006 at 5:54 pm

    Straxotno e opitaite go