Пълнени тиквички
Добави към моето меню
Пълнени тиквички
Рецепта за една от любимите ми гозби през лятото
300 г кайма (смес)
1 ч.ч. нарязани пресни гъби
100 г кашкавал
8 средно големи тиквички
1 връзка магданоз
5-6 скилидки чесън
2 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус.
Тиквичките се изчистват и полусваряват в подсолена вода. След като изстинат, се разрязват по дължина и се издълбава вътрешността им.
Месото леко се изпържва в мазнината с малко вода. Към това се прибавя вътрешността на тиквичките, стритият чесън, част от кашкавала, който е настърган, нарязаните ситно гъби. Посолява се и се наръсва с черен пипер. Разбърква се сместа и се задушава 3-4 минути.
С получената смес се пълнят разрязаните тиквички и се нареждат в тавичка. Отгоре се наръсват с останалия настърган кашкавал и се пекат на умерена фурна около 30 минути.
Много е вкусно!
23.05.2006
Straxotno e opitaite go