Домати с ориз
Добави към моето меню
Домати с ориз
1 кг пресни (или 1 консерва домати)
2 ч.ч. ориз
2 с.л. олио
1 глава кромид лук или 1 връзка зелен лук
1 ч.л. червен пипер
1/2 връзка магданоз
Нарежете на дребно лука и го задушете в растителното масло. Прибавете изчистеният и измит ориз и малко вода – задушете, докато стане прозрачен.
Залейте с гореща вода и оставете да поври 5-6 минути.
Прибавете доматите, нарязани на едри парчета, червеният пипер и част от ситно нарязаният магданоз. Изсипете ястието в тава, поръсете с разтопеното масло. Печете докато набъбне оризът.
След като го извадите от фурната поръсвате с останалия магданоз.
Това ястие много добре се съчетва с маслини, можете да добавите преди да го извадите от фурната.
Идея: Към доматите можете да добавите различни зеленчуци в зависимост от сезона