Последни Рецепти
Последни Статии

Торта Гараш

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Торта Гараш
Рецепта Veska Georgieva Dimova

torta garash
рецептата за тази класическа торта е от хотел Шератон, а реализацията на нашата читателка Veska Georgieva

Продукти
За блатовете
9 белтъка
200 г захар
250 г смлени орехи
50 г брашно
За крема
500 г сметана
80 г захар
500 г шоколадов кувертюр за заливане – 500 г шоколад
50 г бадеми
Зелена сладкарска боя (по желание и според това, което пише за използваната боя)

Рецепта за гараш торта
• Разбиват се белтъците със захарта
• Малко по малко се прибавят смлените орехи и брашното
• Обърква се (не с миксер) до еднородна смес
• Готовата смес се разпределя на 4 части и се изпичат 4 платки, една след друга, в загрята фурна на 200 градуса
• Крема се приготвя като се разбиваме охладената сметана и захарта
• Добавяме и разтопения на водна баня шоколад
• Платките се слепват една по една с крема
• Тортата се намазва отгоре и отстрани с крем и се оставя в хладилник за 4-5 часа да стеген
• Залива се тортата с разтопен шоколад (80-100 г) с малко олио – за гланц
• Посипва се с нарязани и оцветени със зелена боя бадеми

Торта гараш е класика. И до днес остава една от любимите и най-продавани торти в сладкарницата. Приготвя се основно от орехи, шоколад и бадеми, което е гаранция за нейния вкус

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории