Последни Рецепти
Последни Статии

Кои мъже не изневеряват

Добавено в Дом & Семесйтво

Добави към моето меню

Кои мъже не изневеряват
колкото и да е странно, има и такива мъже и колкото по-голяма висота на интелекта – толкова по-малка склонност към изневяра

The Telegraph публикува резултатите от две големи изследвания на социалните отношения и интелектуалното ниво въз основа на което учените от Лондон отговарят на въпроса:
Кои мъже изневеряват по-рядко?

cheat-12

Изследванията показват, че колкото по високо IQ имат мъжете, толкова по-голяма е вероятността да останат верни на своята втора половинка.
Анализът показва, че колкото са по-умни мъжете толкова са по-склонни към моногамия, отколкото останалите.

cheat-11

При проверка в уикипедия под определението за моногамия е дадено следното: Моногамия (от гръцки) означава единобрачие, т.е. наличието на един брачен партньор. Лебедите, например, са моногамни и имат само по един партньор за цял живот. А лебедите са красиви птици! Дали учените няма да направят изследване дали красивите хора (физически и душевна красота) са могогамни.

Първоначално, в хода на развитието на човешката общност, човек е предразположен към безразборни сексуални отношения, но в процеса на еволюция необходимостта да остави потомство по всякакъв начин отпада. Но инстиктът да бъде създадено потомство остава и само умните мъже може да се справят с него и да останат верни на своята сродна душа.

Също така в хода на изследването е установено, че умните мъже се обединаяват освен от склонността към моногамия също и възгледи като либерализъм и атеизъм.

Учените не са открили връзка между интелекта и сексуланото поведение на жените.

Като жена задавам следния въпрос – Ако е вярно това за интелекта на мъжете – не означава ли просто, не са ги хванали?

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории