Последни Рецепти
Последни Статии

Подарете бонбони вместо цветя

Добавено в Дом & Семесйтво

Добави към моето меню

Подарете бонбони вместо цветя. Шоколадът действа като любовна магия.
Флирта, като форма на човешкото общуване

Във флирта има предварително отредени роли – Мъжът е този който желае, Жената е тази, която определя правилата. Любовта не е разпределение на роли, Той или Тя прави това или не гоправи, а има желание да бъдеш щастлив, да бъдеш щастлив с този човек и да го направиш щастлив

Според Айнщайн “всичко трябва да се прави толкова просто, колкото е възможно, но без да бъде опростявано”.
Умозаключението важи с пълна сила за флирта и ухажването. Нещата са прости, природни, но без изпростяване, за да има ефект.
Флиртът е форма на човешко общуване.
Целта при флиртуването е да изразиш сексуален или романтичен интерес спрямо другия. Флиртът се случва чрез сладки приказки, чрез езика на тялото и е съществена част от ухажването.
От това доколко сме вещи в ухажването, зависи дали ще пламне пожарът на кръвта между нас и обекта на желанието ни.

Твърди се, че при свалянето на жена могат да бъдат от полза няколко наставления. За вашата първа среща е важна заобикалящата среда. Жените са чувствителни към осветлението и звуците около тях, така че подберете уединено, уютно място с хубава музика, която да е като балсам за ушите и приглушена светлина. Според експертите по ухажването поканата за обяд или вечеря е важна част от ритуала. Обяснението е, че подаръкът във вид на храна е доказателство за полагането на грижи за благополучието на жената. Тъй като при ухажването се залага на най-дълбоките ни инстинкти, след храната другият важен елемент е огънят.
Това не означава, че първата ви среща трябва да е в горичка, до рекичка и вие да подскачате наоколо, събирайки дърва и стъквайки огън. Камината е добър вариант, защото самата й подготовка и суетене около нея напомня правенето на огнище, услуга, която е изпълнявал мъжът за жената в продължение на хиляди години. За жената такова действие изглежда изключително романтично, като е важен самият акт, а не точно огънят.

Много мъже подценяват силата на въздействието на букет цветя.
Жените се нуждаят и очакват тези неща от ухажора си, колкото и на него да му се струва непрактично харченето на пари за нещо, което ще изсъхне след два дни.
При ухажването танцът също има своето запазено място. Мъжете обикновено не са големи фенове на танците, но проблемът не е в това, че не им се танцува, просто при много от тях в дясното полукълбо на мозъка няма област, отговаряща на чувството за ритъм. За танца се казва, че това е вертикалният акт на хоризонталните желания, историята на ритуала, в който се е допускал контакт между женското и мъжкото тяло като един от начините на ухажване.

Шоколадът и шампанското могат в значителна степен да увеличат шансовете ви при съблазняването на жената.
Шампанското съдържа химически вещества, с които е свързано повишаването на нивото на тестостерона в кръвта. Шоколадът пък има фенилетиламин, който стимулира центъра на любовта в мозъка на нежния пол.

При ухажването има предварително отредени роли за мъжа и жената. Жената подстрекава мъжа да направи първата стъпка, но последната и решаващата дума е пак сред нейните реплики. Всичко това става косвено и завоалирано. Преди да се стигне до окончателния избор, се преминава през няколко етапа.
В първия жената демонстрира своята принципна достъпност. С поведението си тя показва готовност за сближаване. Сигналите за това са сексапилна външност, дрехи, разкрепостено поведение, в това число и насочените към конкретен мъж сигнали като усмивки, разговори, молби за дреболии. Тези подавания вдъхновяват мъжа да започне ухажване. Мъжете, които се радват на висока самооценка, склонност за бързо взимане на решения, предприемчивост, инициативност и настойчивост, имат нужда от съвсем тънък намек за благосклонност от страна на жената, за да поемат инициативата. Мъжете с по-ниска самооценка, способни да се примиряват с неудобства, които са нерешителни, зависими от мнението на околните, готови за примирение със съществуващото положение на нещата, отстъпчиви, скромни, плахи, като че ли не разбират тънките намеци или не се решават да ги разберат. Мъжете от първия вид може да се “запалят” и от дежурно многообещаващите и при това насочени съвсем не към тях сигнали. Така че, приемайки тези сигнали, мъжът, ако е съгласен, започва ритуал на ухажване, показващ, че той е заинтересован от тази жена и като че ли я е избрал. И точно в това “ако е съгласен” се и състои мъжката роля при избора.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории