Немска зимна салата
Добави към моето меню
Немска зимна салата
Wurstsalat – една популярна рецепта за салата с мойонеза, която се приготвя с един, два или три вида колбас, кашкавал, кисели краставички и лук.
200 гр кремвирши
200 гр шунка
200 гр бекон
200 гр кашкавал
4 – 5 кисели краствички
бялата част на 1 праз лук
1 червена пиперка (от туршия или печена)
200 гр майонеза
дресинг:
2 – 3 с.л. от марината на киселите краствички
1 с.л. ябълков оцет
1 шипка кафява захар
1 ч.л. горчица
Колбасите се режат на малки кубчета. Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Крастачиките се ражат също на малки кубчета. Бялата част на праза се реже на ситно.
По желание се добавя и червена чушка, нарязана на ситно.
Продуктите се разбъркват и се омесват с мойонезата.
Дресингът се приготвя като се смесят продуктите, ако е необходимо се добавят 2-3 с.л. вода.
И се залива салатата, която се оставя в хладилника за няколко часа.
Поднася се с черен хляб и бира.