Задушена морска риба
Добави към моето меню
Задушена морска риба
(рецептата е от Поморийския манастир “Св.Георги”)
ПРОДУКТИ: 1/2 кг риба, 4 глави лук, 4 червени домата, 2-3 скилидки чесън, 1 чаена лъжичка смлян черен пипер, 2 супени лъжици лимонов сок, 1 1/2 кафеени чашки олио, сол
В сгорещеното олио запържваме до златисто нарязания на тънки филийки лук. Прибавяме нарязаните на ситно скилидки чесън, доматите – обелени и настъргани на едро ренде, черния пипер и сол на вкус. Слагаме нарязаната на парчета риба (преди това поръсена с лимоновия сок и натрита със сол) и наливаме толкова топла вода, колкото е необходимо течноста да покрие продуктите. На умерен огън под похлупак задушаваме около половин час.
Тази рецепта ми звучи перфектно и е добра идея за децата ми. Благодя!
Аз сам от поморие и това енаистина една хубава рецепта,която си заслужава да напражите.