Заек на фурна
Добави към моето меню
Заек на фурна
Рецепта споделена от Teodora Ninova
Вкусно и празнично се приготвя ястие със заек. По съдържание на белтъчини заешкото месо държи рекорда спрямо останалите видове месо. Белтъчините в заешкото месо са – 22%. Усвояването им в човешкия организъм е 90%, докато за другите видове месо е максимум 64%. Бедно е на мазнини – само 5%. С изключение на кравето мляко заешкото месо съдържа най-малко холестерин от всички храни от животински произход.
Продукти
1 заек
2 глави кромид лук
1 морков
1 чушка
1 връзка пресен лук
2 к.ч. ориз
Подправки – чубрица, сол, черен пипер – на вкус
3-4 картофа
Рецепта за заек на фурна
• Заекът се измива и посолява. Поставя се в тавата
• В сгорещена мазнина запържвам ситно нарязани лук 2 глави, 1 морков,1 чушка, пресен лук, магданоз и 2 кафени чаши ориз.
• Подправки по желание сол, черен пипер, чубрица.
• За втора гарнитура нарязвам, на шайби 3 картофа.
• Заливам с водичка, да покрие зеленчуците в тавата. Покривам с фолио за 40 мин и се пече на 180 градуса
• След което се допича до готовност.
Добър апетит!