Последни Рецепти
Последни Статии

Охлюв

Добавено в Българска кухня, Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Закуска Охлюв
рецептата е като на баба, лесна е, вкусна е
zakuska ohluv

4 яйца
1 кг брашно
200 гр сирене
1 пакетче мая
1 ч.л.захар
400 мл хладка вода
2 с.л.маково семе
2 с.л. олио

* Маята се стрива, добавя се 1 ч.л.захар, няколко с.л.брашно и хладката вода.Оставя се да шупне около 15 мин;
* Брашното се пресява и се добавя шупналата мая и 2 яйца. Замесва се меко еластично тесто. Олиото се добавя при доомесването. Ако е необходимо се добавя още малко брашно. Оставя се да втаса около 1 час или до удвояване на обема, загънато с мека кърпа;
* Премeсете тестото и го разточете на дълга лента;
* Натрошете сиренето и добавете яйцата,като отделите 1 жълтък;
* Поръсете с плънката равномерно и завийте на руло;
* Поставете в намаслена тава. Намажете с жълтък и поръсете с маково семе или сусам;
* Оставете така за около 40 мин след което печете закуската на средна фурна на 190 градуса до готовност.

Плънката може да бъде по ваш избор. Може да добавите спанак. Може и да задушите гъби с лук и да добавите шунка или кайма.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории