Последни Рецепти
Последни Статии

Здравословни храни за студените дни

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

С падането на температурите трябва да подготвим организма си за зимните месеци. Един от основните фактори да сме здрави и красиви е храненето. foodpanda подбра няколко храни, които задължително трябва да добавим към трапезата си, за да бъдем в добро физическо и здравословно състояние. Ето кои са те:

Здравословни храни за студените зимни дни

tikvi m1
Тиква
Оранжевият плод на есента, който може да се приготви по толкова много начини и съдържа много витамини. Тиквата е вкусна, полезна и диетична. Може да я добавите към супи, салати, гарнитури, яхнии и печена за десерт. Добър източник на омега-3 мастни киселини, както и на витамин А.

repa pix
Ряпа
Всички кореноплодни зеленчуци са добре дошли на трапезата, особено през студените месеци. Добре е да се научим да включваме в менюто си ряпа, целина, артишок, земна ябълка, цвекло, моркови…Те имат добър кулинарен потенциал и може да ги приготвяте по различни начини. Намират се през цялата зима, съхраняват се лесно и са на добра цена. Ряпата съдържа много витамини А и К, както и фолиева киселина. На най-зимната салата от настъргана ряша, моркови и цвекло, често й казваме и “Салата антигрип”, толкова е полезна.

nar m1
Нар
Винаги е добре на масата да присъства нещо сочно и червено. Какво по-подходящо от плод, пълен с антиоксиданти. Подходящ е както като десерт, така и като добавка към салата.

apple pix 2
Ябълки
Ябълките съдържат диетични фибри и е добре да бъдат включвани често в менюто ни като закуска, в основно ястие, в салата или десерт. Дали изпечени или сурови- консумирайте ги често.

karfiol gybi pix 1
Карфиол
С този зеленчук могат да се приготвят много вкусни рецепти – от крем супа до така модерния “ориз от карфиол” при кето диетата. Незаменим при направата на туршиите, той е и много полезен. Пълен е с витамин С. Като добавка в друго ястие, придава сладък леко орехов аромат и вкус.

batat sweet-potato pixСладки картофи
Съдържат голямо количество желязо. Консумирайте ги на пюре или печени на скара като гарнитура към месо.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории