Последни Рецепти
Последни Статии

Крамбъл с кайсии

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Крамбъл с кайсии

крамбъл – запечена, хрупкава коричка и плодове

apricot cramble
600 г кайсии
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.а. овесени ядки
50 г захар
50 г краве масло

сладолед или сметана за гарниране
може да се приготви в тава, може да се приготви и в индивидуални формички за печене

Приготвяне на крамбъл с кайсии

* Брашното се смесва с овесените ядки и канелата. Добавя се маслото,нарязано на кубчета, захарта, орехите и канелата и с помощта на ръцете докато стане на тесто
* Кайсиите се нарязват на осминки и се подреждат във формата за печене
* Отгоре се разпределя полученото тесто
* Пече се на средна фурна на 180 градуса около 30 мин, до готовност, до получаване на златиста коричка

Крамбъл с кайсии може да се поднесе топъл, а ако е изстинал може да е гарнира със сладолед или сметана

Крамбъл – сладкиш с хрупкава коричка и много плодове. Правилото е 4 продукта, съотношение 1:1 – една чаша брашно, една чаша овесени ядки, една чаша захар, една чаша краве масло. Захарта и маслото може да се намалят – в зависимост от вкуса и колко сладки са плодовете.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории