Краб : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Краб

Добавено в Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

Има ли някой, който да не харесва морски дарове? След приключението до рибената ферма в Дълбока сега ще ви представим раците.
Хубаво е да имаш приятели, които са порастнали край морето и знаят неговите тайни и местата където може да си купиш риба от рибарите, кой е добрия ресторант, да им отидеш на гости и да пракарате незабравимо няколко дена. И да се върнем на темата
Краб
krab 1

Крабовете (Cancer spp. Canceridae) са малки раци, които могат да живеят в сладководни, морски и океански води. Обикновено се крият под канари, в пукнатини или в големи миди. Раците крабове са агресивни хищници, които се нахвърлят върху плячката си с острите си щипци, които буквално разрязват плътта. Интересно да се знае за тях е, че са способни да регенерират загубените си в лов или битки с опоненти крайници. Крабовете имат кръгловато тяло покрито с броня, изпъкнали очи, пет чифта крайници, предният чифт от които се видоизменя в извити щипци.
Крабовете имат малко ядливи елементи

krab 2
Рецептата е лесна необходими са само крабове и девисил (лющян)

* Имизват се старателно
* Слагат се в тенджера и се долива вода (бутилката е от бира на снимката) и девисил
* Варят се докато сменят цвета си
* Поднасят се с клонки девисил и лимон

Лимон, салата и студено бяло вино
както и добрата компания са задължителни

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории