Последни Рецепти
Последни Статии

Ras Gulla

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Ras Gulla
Една рецепта за десерт от пакистанската кухня. Предложена от Tatyana Yoncheva

rass gula

Рецептата е лесна и с малко продукти
2 ч.ч. захар
1ч.ч. вода
250 гр. извара ( най-добре кашкавалена , но да не е солена )
250 гр.грис
ванилия (колкото повече – толкова повече ))
сол
лимонтузу
Начин на приготвяне
Най-напред сваряваме сироп от захарта и водата , прибавяме щипка лимотузу и ванилия ( аз сложих 4 пакетчета) . Сиропа трябва да е студен . Замесваме изварата с гриса прибавяме и ок. 4 п. (ако и да ви се вижда отначало не възможно номерът става ) . Разделяме тестото на 30 топчета с големината на орех . Топчетата трябва да са добре оформени зада не си развалят формата при варенето . Някой , ако иска може и да си ги боядиса в жълто или розово . В 3-литрова тенджера слагаме с малко сол да заври 1-1,5 л. вода и пускаме топчетата да се сварят ( при варенето те увеличават обема си ) . Варим ок. 5 мин. (може и малко повече) . Изваждат се с решетъчна лъжица така , че да нямат вода по тях и се слагат в студеният сироп . Готови са за консумация веднага след като изстинат ( ок. 2 часа) . Поднасят се по показаният на снимката начин с виличка . Малко са не традиционни за българският вкус , но не са лоши .

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории