Кроасани с ябълки : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Кроасани с ябълки

Добавено в Десерти, Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Кроасани с карамелизирани ябълки за влюбени
рецепта шеф Иванов

краосани

Продукти
6 яйца
100 мл прясно мляко
1 ванилия
Щипка канела
100 г захар, 1 к.ч.
3 с.л. краве масло
1 кг ябълки
100 г мед, 1 к.ч.
20 малки кроасана
Пудра захар за декорация
Мляна канела за декорация

кроасани

Рецепта за Кроасани с карамелизирани ябълки
1. Направете панировката за кроасаните и сложете в хладилника. (Смесете яйцата, млякото, ванилията и канелата, разбийте с тел.)
2. Сложете захарта в тиган и изчакайте да се разтопи. Сложете 1 лъжица от маслото и разбърквайте за да се смесят.
3. Нарежете ябълките на резени и сложете в карамела. Разбърквайте. Сложете след това и меда. Гответе още 10 минути докато станат готови. Дръжте на топло място.
4. Изпечените краоасани разрежете на половина през широката част.
5. В панировката потопете кроасана и пържете в масло първо от разрезната страна. Ключовата дума тук е бързо. Кроасана е мек и ако го накиснете много в панировката ще се обезформи.
6. Пържете за няколко минути и мнимателно обърнете.
7. Сервирайте като сложите долната част на кроасана в чинията, сложите от ябълките и похлупите с горната част от кроасана.
8. Поръсете с пудра захар и канела.

кроасани с ябълки

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории