Котлети в гъбен сос : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Котлети в гъбен сос

Добавено в Ястия със свинско

Добави към моето меню

Котлети в гъбен сос

4 свински котлета
500 мл пилешки бульон (или2 блокчета бульон)
400 г гъби печурки
50 г масло
2 стръка пресен лук
1 ч.ч. бяло вино
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус

Лукът се нарязва на много ситно и се запържва с разтопеното масло. Гъбите се нарязват на равномерни парчета и се слагат при лука.

Когато гъбите се зачервят, се сипва брашно и се разрежда с бяло вино. Изчаква се да се сгъсти и се налива бульонът. Вари се не повече от 10 минути или до желаната гъстота.

Котлетите се начукват, подправят се със сол и пипер. Пържат се в силно загрято олио по 3-4 минути от всяка страна. Изваждат се върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина.

Заливат се със соса и се сервират.

Използвани маркери:
Котлети,гъби

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории