Родопско вдъхновение
Добави към моето меню
Родопско вдъхновение
не знам защо рецептата се казва така, лесно е да се приготви пиле на скара, но да се поднесе с апетитен сос е вдъхновение
4 пилешки пържоли (от бутчета)
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
250 г пресни гъби – нарязани
4 домата (1/2 буркан стерилизирани домати)
2 с. л. олио
1 ч. л. чубрица
1 в. ч. червено вино
1 лимон
Пържолите се начукват с дървено чукче, намазват се с олио и лимонов сок.
Доматите се обелват и се нарязват наситно заедно с лука. Лукът се запържва за минута в тиган със сгорещено олио.
Прибавят се нарязаните гъби и се пържи 2 минути на силен огън. Налива се вино и след като се изпари, се добавят доматите, чубрицата, счуканият чесън. Вари се на тих огън 10 минути под капак.
Пилешките пържоли се пекат на скара по около 10 минути от всяка страна. Готовите пържоли се поставят в съда със соса и всичко се вари 1 минута. По желание се поръсва с нарязан магданоз.