Кралска печурка с масло и зелен лук
Добави към моето меню
Кралска печурка с масло и зелен лук
Рецепта споделена от Irina Andreeva Jolie
Продукти
500 г кралски печурки
1 връзка зелен лук
125 г масло
Сол и смелен черен пипер на вкус
Рецепта за кралски печурки със зелен лук
• Измивате печурките добре и ги нарязвате на филийки.
• В тълбок тиган, уок, слагате маслото, което сте нарязали на няколко парчета и след като се разтопи на котлона прибавяте и гъбите.
• Бъркате от време на време.След омекване на гъбите (сорта им е такъв, че са по твърди от обикновените, затова не бива да чакате да се раздробят и да загорят) ги овкусявате с черен пипер и сол на вкус.
• Прибавяте нарязания на кръгчета зелен лук.Оставяте само леко да се задуши в маслото и отстранявате от огъня.