Последни Рецепти
Последни Статии

Халва от моркови

Добавено в Десерти, Индийска кухня, Наши гости

Добави към моето меню

Халва от моркови
рецепта от индийската кухня, Гаджар Ка халва, предоставена от нашите приятели от Кулинарна Академия, включена в тематичната вечер, посветена на индийската кухня в ресторант Таланти.

халва от моркови
Рецепта за Гаджар Ка халва

Продукти /за 4 порции/:
Обелени и настъргани моркови – 250 г
мляко 3,5 % масленост – 350 мл.
бяла захар – 100 г
гхи – 25 г (пречистено краве масло)
Кардамон (на прах) – 3 г
червен колорант – 0.3 г

Приготвяне на халва от моркови
1. В съд с дебело дъно разтопете половината гхи на умерена температура.
2. Добавете настърганите моркови и ги задушете докато поомекнат и започнат да се карамелизират за 5 – 7 мин.
3. Сега добавете млякото и разбърквайте сместа непрекъснато на умерена температура, докато млякото се редуцира напълно.
4. Добавете колоранта.
5. Прибавете останалото гхи, захарта и продължавайте да разбърквате сместа докато се карамелизира.
6. Завършете с щипка кардамон. Оставете на страна сместа да се охлади. Може да се сервира топло или студено според предпочитанията.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории