Крем карамел с кроасани
Добави към моето меню
Крем карамел с кроасани
Рецепта споделена от Cvetoslava Kirkova
Крем карамел с кроасани в кексова форма
Продукти
7 яйца
600 мл прясно мляко
15 с.л. захар + 100 г за карамела
1 ванилена захар
1 кроасан с шоколад от големите или 2 по – малки.
Рецепта за Крем карамел с кроасани
• Разбийте яйцата със захарта, добавете млякото и ванилената захар
• Карамелизирайте захарта и я изсипете на дъното на правоъгълна кексова форма
• Изсипете млечната смес, а отгоре подредете парчетата нарязан на филийки кроасани
• Печете за около 1 час и 20 минути на 170 градуса на водна баня (водата в съда трябва да стига до половината на формата, внимавайте водата да не заври, преди да е завряла долейте студена вода)
• След като е готов крем карамела, извадете го от водата и го оставете да изстине напълно, след това го обърнете върху поднос!