Яйца с доматен сос
Добави към моето меню
Яйца с доматен сос
В сезона на доматите в градината още една рецепта за бърза и вкусна рецепта
Продукти
1 кг домати
4 яйца
2 глави кромид лук
2-3 скилидки чесън
1 с.л. зехтин
1 зелена чушка
1 люто чушле, по желание
Рецепта за яйца с доматен сос
Необходим е дълбок тиган уок с незалепващо дъно с капак
• Кромид лука и скилидките чесън се нарязва на ситно
• В тигана се загрява зехтина и се добавя лука и чесъна, задушават се до златисто
• Добавят се доматите нарязани на ситни
• ястието се захлупва с капак и се оставя да къкри на тих огън до сгъстяване на соса
• добавят се яйцата, като се чукват от ниско (така както се прави за яйца по панагюрски)
• когато яйцата са готови се поднася със сирене и домашен хляб
забележка
– ястието се приготвя с домати, които са добре узрели, може да се използват по-дребните или тези, които са се напукали при транспортирането им
– може да се поднесе с магданоз, но тази година магданоза в градината нещо не му се получава да порасте и отсъства на снимката
рецептата е по идея от Good Food – Пикантни печени яйца с домати