Кюфтенца в тестени чашки : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Кюфтенца в тестени чашки

Добавено в GurMania

Добави към моето меню

Кюфтенца в тестени чашки
Рецепта на Елза Захариева Стоянова

kuftenca

Продукти за тестото:
1 и 1/4 ч.ч брашно
1 белтък
1 ч.ч прясно мляко
около 1/2 ч.ч вода
щипка сол

Продукти за кюфтенцата:
300 гр кайма
1 глава лук (средно голяма)
3 с.л. галета
1 с.л. Уорчестершир сос (може да се ползва и соев сос но вкуса е различен)
1 яйце
сол, черен пипер, магданоз и чубрица
малко олио

И още:
10-12 метални формички за мъфини
олио за подмазване на формичките

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 С . Подмажете формичките за мъфини с олио.
Нарежете лука на ситно. Поставете в купа каймата нарязания лук, галетата, яйцето, соса и подправките и омесете добре. От получената смес направете малки кръгли кюфтенца, сложете ги във формичките за мъфини и ги запечете във фурната за 10 минути.
През това време пригответе тестото. В подходящ съд поставете пресятото брашно, прибавете белтъка, солта и млякото и разбийте с телена бъркалка или миксер. При непрекъснато бъркане, започнете да добавяте вода докато получите еднородно, негъсто тесто. Тестото трябва да бъде с консистенцията на палачинково тесто.
Извадете от фурната формичките със запечените кюфтенца. Не е необходимо да ги изваждате от формичките, но проверете да не са залепнали отдолу. Ако това се е случило – отлепете ги. Внимателно налейте от тестото във формичките, така че всяко кюфтенце да бъде обиколено от кръгче тесто. Не покривайте целите кюфтенца с тестото. Около 1/3 от височината им трябва да остане над нивото му. Върнете във фурната и печете още 25-30 минути до зачервяване..
Сервирайте горещи, със зеленчуци според сезона.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории