Последни Рецепти
Последни Статии

Какво ще бъде менюто на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл?

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Класики в менюто на приема след сватбата на принц Хари и Меган

Дни преди сватбата на принц Хари и Меган Маркъл кралската кухня в Уиндзор отвори врати, за да покаже подготовката на угощението. Какво точно ще бъде поднесено на гостите остава тайна, но кралският главен готвач разкри, че двамата влюбени лично са планирали менюто и че то ще бъде в духа на британската класика.

kuhnya megan hari svatba
В събота в кухнята на кралския шеф-готвач Марк Фланаган ще има около 30 готвачи и помощници.

Кралският майстор-готвач Марк Фланаган каза, че повечето от ястията за давания от кралица Елизабет Втора прием ще бъдат от сезонни британски продукти, включително и от именията на домакинята.

Менюто ще е от традиционни ястия, в които изпъкват съставките, местно производство от кралските градини.
Марк Фланаган, кралски главен готвач: Сега тъкмо идва сезонът на всякакви британски зеленчуци, Принц Хари и Меган Маркъл държаха да използваме възможно повече сезонни продукти.

Сватбата не е подходящо време за експерименти, каза Фланаган. Затова ще бъдат приготвени само изпитани храни, предимно класики.

Принц Хари и Меган Маркъл се интересуват от всички детайли и са опитали всичко, което ще бъде предложено на гостите.

Какво точно ще бъде поднесено обаче се пази в тайна, за да е изненада за гостите. Те ще са 600 на следобедния прием, който ще се състои след венчавката и обиколката на младоженците в градчето. На тази гощавка ще се сервират хапки и ястия, които могат да се консумират и на крак, шампанско и вино от кралската изба.

Сватбената торта ще бъде приготвена от шеф Клер Птак, която притежава пекарна в Източен Лондон. Тя ще приготви за младоженците лимонена торта с бонбони, която ще носи “ярките аромати на пролетта”, пише The Independent. Тортата, която е предназначена за журналистите от цял свят, отразяващи събитието, ще бъде приготвена от българския сладкар Иван Александров, брат на актьора Владо Карамазов.

torta megan sladkar 1
Българин ще прави торта за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

Що се отнася до алкохола, подробности не са известни. Кралица Елизабет Втора е предлагала на гала приеми и отлични британски пенливи вина, не само френско шампанско.

200 души са поканени на вечерята във Фрогмор хаус, която дава бащата на младоженеца принц Чарлз. Подробности за менюто още не са разпространени.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории