Палачинки бoхчи : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Палачинки бoхчи

Добавено в Предястия, Ястия с яйца

Добави към моето меню

Палачинки бoхчи
Рецепта за палачинки, разликата е в поднасянето – плънката е по избор, поставя се в средата и се оформя като вързопче, бохча. Поднася се като предястие

палачинки

Палачинки бoхчи с праз
Продукти
За палачинките
3 яйца
400 мл прясно мляко
Брашно до гъста каша
2 с.л. олио
За плънката
200 г извара
Няколко листа спанак
бялата част от праза
за поднасяне
няколко листа зелена салата
няколко маслини

палачинки бухчи

Рецепта за палачинки бoхчи
• Приготвяте сместа за палачинки като разбивате яйцата, добавяте хладкото мляко и толкова брашно, че да се получи смес малко по-гъста от боза
• В загрят тиган (незалепващо керамично покритие) капвате капка олио и изсипвате черпак от сместа, след което обръщат да се запече и от другата страна. Получават се около 20 палачинки
• Избирате праз със свежа зелена част, която отделяте и разрязвате на дълги ленти по дължина
• В купичка смесвате извара, нарязан на ситно част от бялата част на праза и няколко листа спанак. Обърквате сместа
• В средата на палачинката слагат лъжица от сместа, събирате краищата за да оформите вързопче и връзвате със зелената част-лента от праза
• Поднасяте върху листа зелена салата и няколко маслини
Вариантите на тази рецепта са много защото всеки може да приготви плънка по свой вкус – с гъби, с филе или пилешко филе нарязани на ситно и овкусени. Плънката трябва да е много гъста за да не се разтече и готова за консумация

палачинка
У дома това бе закуската изненада на Ивановден – зимен вариант на рецептата. Останалите палачинки поднесох със сладко от диви ягоди

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории