Последни Рецепти
Последни Статии

Пита за Трифон Зарезан

Добавено в Българска кухня, Наши гости, Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Пита за Трифон Зарезан
рецепта Красимира Янкова

pita za trifon zarezan
Зарезанска пита

Необходими продукти:
300 мл. топло прясно мляко
3 яйца (150 гр.) – аз сложих и белтъка оставащ от яйцето за намазване на питката
4 с.л. кисело мляко – ползвах 4 с.л. цедено кисело мляко, беше 100 гр.
4 с.л. (28 гр.) олио
1 кубче мая или 1 пак. (от 11 гр.) суха мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
около 800 – 900 гр. брашно.
За намазване на погачата:1 жълтък, 1 с.л. прясно мляко, 1с.л. олио или разтопено масло
За поръсване :сусам или маково семе

Питата не се навива.Правят се 27 топки – 6 по малки и 19 по големи.Нареждат се във формата на грозд на два реда.От останалите две топки се правят – дръжката и листата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории