Последни Рецепти
Последни Статии

Торта червено кадифе

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Торта червено кадифе (страст в червено)
Рецепта Петя Цанкова

торта червено кадифе

Необходими продукти :
За блата:
250 гр брашно;
1/4 ч.л. сол;
1 с.л. натурално какао на Dr .Oetker;
125 г меко безсолно масло със стайна температура;
250 гр захар;
2 п. ванилeна захар на Dr.Oetker;
2 големи яйца;
240 мл пълномаслено прясно мляко;
2 ч.л. 6 % бял оцет;
1 с.л. червена сладкарска боя на прах на Dr.Oetker;
1ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker.
За крема:
1 опаковка от 500 гр Маскарпоне;
250 гр меко безсолно масло със стайна температура;
200 гр пресята пудра захар.
За декорация :
1 бр.бял шоколад (100 гр);
1 с.л.олио;
1ч.л.прясно мляко;
1 к.л. червена сладкарска боя на прах на Dr.Oetker.

червено кадифе торта
Начин на приготвяне:
В прясното мляко ,което е със стайна температура , се добавя 1ч. л. от белия оцет,разбърква се и се оставя да престои 10-15 мин.
Боята се разтваря в 1 с.л. от прясното мляко.
В купа се пресява брашното,предварително смесено със солта ,ванилиите и какаото.
В друга купа маслото се разбива със захарта до побеляване .Едно по едно се прибавят яйцата ,като след всяко се разбива добре ,за да се поемат от маслото.
Двете смеси се съединяват като към маслената на порции се добавят от сухата (брашняната )смес и след това от млякото ,пресечено с оцета. Започва се и се завършва със сухата смес,като след всяка порция се разбива добре.Накрая се прибавят разтворената боя и предварително угасената във втората чаена лъжичка оцет сода бикарбонат.Разбърква се до хомогенна смес.
Тестото се изсипва в тортена форма с диаметър 25 см дъното ,на която е покрита с хартия за печене.Блата се пече в предварително загрята на 170 *С фурна за около 20 минути до суха клечка ,но не трябва да се препича.Изважда се и се оставя да престои във формата още 10-15 мин.,след което се освобождава от нея и се поставя върху решетка до пълното му изстиване.
Изстиналият блат се разрязва на две части.
За крема поотделно се разбиват маслото с пудрата захар и Маскарпонето ,след което се съединяват.
Тортата се сглобява по обичайния начин блат -крем -блат и се измазва цялата с крем.
Декорацията е според вашето въображение и желание . При мен тя е от шоколадови сърца и звездички.Начупения на парчета шоколад заедно с олиото разтопих в МФ ,разбърках добре и прибавих разтворената в млякото боя .Полученото шоколадово тесто разточих м-у два листа хартия за печене и с формички изрязах сърцата и звездите . С тях украсих тортата отгоре,а останалите след изрязването неправилни форми залепих като борд отстрани на тортата.
Тортата се оставя да престои няколко часа ,след което е готова за консумация .
Да Ви е кадифено на небцето и влюбено сърцето ! ♥
Честит празник ! :)

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории