Пита за Ивановден : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Пита за Ивановден

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Пита за Ивановден
рецепта Mima Dimitrova

пита

Продукти
3 яйца,
20 г мая,
2 с.л. мас,
1 с.л. мед,
1/2 ч.л. сол,
1/2 с.л. оцет,
250 мл.прясно мляко,
100 г разтопено масло-за намазване,
600-700 гр. брашно.
Маята и захарта се разтварят в 100 мл. от млякото.Добавят се яйцата(като единият жълтък се оставя за намазване),солта,оцета и мазта.Долива се останалото мляко,пресятото брашно и се омесва.Оставя се да втаса около час.После се оформя питката по желание и се оставя да втаса още 30 мин.Маже се с жълтък,размит с малко пр.мляко и се пече на 180 градуса.
Тази питка я оформих,като разделих тестото на 4 равни части.разточих и ги наредих една в-у друга,като между тях мажа с масло.разрязах на 9 по големи триъгълника и един много малък.На 9-те направих разрез по средата и ги превъртях.наредих както се вижда на снимката и по средата завих на розичка най-малкото парче.
Тази рецепта ми става доста сполучливо и я използвам за почти всички питки-сменям плетката и украсата!

празнична пита

Питата е направена по рецепта на Весела Стефкова

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории