Пита Натали
Добави към моето меню
Пита Натали
рецепта Natalia Vaseva
Продукти
1 кг брашно
6 с.л. кисело мляко
3 с.л. сухо мляко
2 яйца
2 и ½ с.л. захар
2 и ½ ч.л. сол
4 ч.л. суха мая
5 с.л. олио430 мл вода
Начин на приготвяне
• Всички продукти се слагат в хлебопекарната на програма за месене на тесто, която е 1.25 часа (включва и време за втасване на тестото)
• Готовото вече тесто се изважда, поръсва се с брашно, точи се и се оформя в желаната форма на токи, плитки, розички и т.н.
• Готовата пита се намазва с разбито яйце
• Оставя се да втаса още веднъж
• Фурната се загрява на 250 градуса, след което се намаля на 200 градуса и питата се пече около 40 мин. След първите 5 мин питката се покрива с алуминиево фолио за да не прегори
• След изваждането от фурната се покрива с кърпа за да омекне коричката отгоре
Добър апетит и да ви е сладко, приятели!