Питка Руми : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Питка Руми

Добавено в Наши гости, Хляб, питки

Добави към моето меню

Питка Руми
рецепта РУМЯНА АТАНАСОВА

питка руми
Питката, която направих за рождения ден на сина ми

Продукти:
3 яйца,
1 кубче мая,
2-3 с.л. кисело мляко,
4 с.л. олио,
1 кофичка от кисело мляко топла вода,
брашно до меко тесто

Приготвяне:
Маята се разтваря с 1 с.л. захар и 1 ч.ч. топла вода. В брашното се прави кладенче и сместа с маята се сипва вътре. Добавят се и останалите продукти, като един жълтък се оставя за намазване на питката отгоре.
Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса около час. След това тестото се разточва на кръг и се реже на триъгълници, броя по желание 12 или 16 по избор.
Навиват се от широката към острата част и се нареждат в намаслена тава. Питката се оставя отново да втаса хубаво и тогава се намазва с жълтъка и се слага да се пече в студена фурна на 200 градуса.
Добър апетит!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории