Свински пържоли с патладжан, червени чушки и лук : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Свински пържоли с патладжан, червени чушки и лук

Добавено в Българска кухня, Ястия със свинско

Добави към моето меню

Есента е тук. И ако октомври започна със слънце

october

Продуктите са на есента – червени чушки, камби, патладжан, моркови,вече се появи и праз лукът и първите тикви. Общото е сега, че каквото и да сготвим в него присъстват толите цветове – червено, оранжево, а от това ястието става още по-вкусно.
Като човек, който цени времето и постоянно трябва да го организира моите рецепти са лесни и искат малко време за приготвянето. За
печени есенни зеленчуци на фурна
рецептататa е много лесна – в тавата се подреждат патладжани, предварително обеление, нарязани на кубчета и залети за 30 мин със студена вода. Като се запекат 10 мин се добавят няколко червени чушки нарязани, 2 големи глави лук, нарязани на едро и се поръсва с 1-2 с.л. зехтин и около 50 мл вода. Пече се до готовност на зеленчуците.
Това е зеленчуково ястие или гарнитура.

Вземах свински вратни пържоли (цена на промоция, за 4 големи, повече от кг ценатата беше 6.50, общата цена на зеленчуците е около 1,50 лв. Приела съм, че ако една порция цената е около 2 лв, че цената е добра.)

Свински пържоли с патладжан, червени чушки и лук
4 свински вратни пържоли
смлян черен пипер на вкус
2 патладжана
4-5 червени чушки
2 големи глави кромид лук

* Вратните пържоли се измиват и леко се нарязват с остър нож диаогонално. Овкусяват се със смлян черен пипер и се подреждат в голяма тава за печене. Долива се около 100 мл вода. Пече се на средна фурна на 200 градуса, около 30 мин;
* Тавата се изважда и се добавят патладжаните (обелен, нарязан на кубчета, и за 30 мин залят със студена вода, за да си пусне горчивата вода) червените чушки, нарязани на кръгчета и лука, нарязан на едро;
* Тавата се изважда от фурната, пържолите се обръщат и се посипва със зеленчуците;
patlsv-1
*Пече се до готовност.
* Поднася се като се сервира пържола и част от печените зеленчуци.
patl-sv-2

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории