Последни Рецепти
Последни Статии

Портокаловият сок защитава от рак

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Обичате ли портокалов сок? Истински портокалов сок, който се получава от прясно изцедени портокали ако не от вас, то пред вас. Защото какво съдържат кутиите с портокалов сок е нещо което се крие в малките букви на етикета, а не в рекламата.
Тогава печелите още една точка в превенцията с раковите заболявания, това се казва в статия публикувана в британското списание Nutrition and Cancer.

orange-juce-

Портокаловият сок съдържа голямо количество антиоксиданти и флавоноиди – много витамин С – природен антиоксидант, както и хесперетин и нарингенин. Освен това напитка има и антимикробни свойства и моделира поглъщането на чужди химични вещества (ксенобиотики ).
По-рано бе доказано, че портокаловия сок помага при химиотерапия и химиопрофилактика на рак на гърдата, на черния дроб и рак на дебелото черво.
Трябва да се помни, че свойствата на портокаловия сок зависи от условията в които са отгледани портокалите – климат и почва, от условията на съхранение и обработка на цитрусовите плодове.
Също така, големи дози от портокаловия сок могат да бъдат и вредни, особено за деца и за хора със заболявания на бъбреците и диабет.
Затова може да пием и всеки ден портокалов сок, но с мярка.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized