Питка за празника на Св София
Добави към моето меню
Питка за празника на Св София, Вяра, Надежда и Любов
Рецепта споделена от Nadia Vladimirova
Продукти
1 кг брашно
3 яйца
3 с.л. захар
1 с.л. сол
1 с.л.олио
400 мл прясно мляко
1 пакетче суха мая
Приготвяне на празнична пита
• Брашното се пресява и се пресява
• Разбиват се яйцата и се слагат заедно с другите продукти в брашното
• Маята втасва в топлото мляко заедно с щипка захар и няколко с.л. брашно и се замесва тестото
• Оставя се да втаса по възможност на топло място. След това се замесва отново
• След това е въпрос на въображение как ще бъде оформена питата
• Важно е продуктите да са със стайна темепратура и мястото където се приготвя питата да е топло
• Ако тестото лепне докато работите с него добавете още малко олио.