Паниран магданоз : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Паниран магданоз

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

  • яйце – 1 бр.
  • брашно (пълнозърнесто) – 1 ч.ч.
  • вода – 1/2 ч.ч.
  • магданоз – 1 вр.
  • олио – 1 к.ч.

От яйцето, брашното и водата се приготвя палачинково тесто (при необходимост се добавя брашно или вода, за да добие сместа нужната гъстота).

От магданоза се изрязват грубите дръжки, така че да останат само листата на групи (китки) със съвсем къси дръжки. С щипка се вземат една по една китка, потапят се в тестото така че да се получи равномерно покритие и се изпържват в мазнина. Препоръчва се пърженето да е на умерен котлон.

16.01.2005

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории