Гъбена чорба : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Гъбена чорба

Добавено в Супи без месо

Добави към моето меню

  • 200 г гъби
  • 1/2 глава лук
  • 1-2 моркова
  • мащерка или чубрица
  • дивисил
  • целина
  • магданоз
  • 1 к.ч. ориз (2 с.л.)
  • черен пипер (по желание)
  • лимонена киселина (по желание)
  • 2 с.л. ориз

  • Нарежете гъбите на кубченца и ги варете половин час.
  • Добавете ориза и нарязаните на дребно лук и моркови. Варете още половин час.
  • Свалете от огъня и поръсете с нарязаните на ситно подправки.

Чорбата се сервира гореща като се дава възможност за добавяне на чер пипер и оцет на вкус.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

2 Comments

  1. 1
    поли // March 7th, 2007 at 9:52 am

    моите извинения ама никъде въвсъдържанито не пише,ориз,обаче в приготвянето трябва да добавим ориза?
    продукти
    * 200 г гъби
    * 1/2 глава лук
    * 1-2 моркова
    * мащерка или чубрица
    * дивисил
    * целина
    * магданоз
    * черен пипер (по желание)
    * лимонена киселина (по желание)
    начин на приготвяне
    * Добавете ориза и нарязаните на дребно лук и моркови. Варете още половин час.

    за какво количество ориз става дума и има ли въобще по рецепта?