Последни Рецепти
Последни Статии

Парфе с кисело мляко и плодове

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

  • 2 кофички кисело мляко
  • 3 пакетчета желатин
  • 100-150 грама ядки ( по избор )
  • сокът от 1 компот ( по избор )
  • 200 грама подове – каквито има според сезона
  • захар на вкус – около 1 чаена чаша

Разтваряме 2 пакетчета желатин в сока на компота. Оставяме киселото мляко да се отцеди за 1-2 часа, колкото да се сгъсти.
Смесваме отцеденото кисело мляко със сока и разтворения в него желатин, добавяме плодовете, ядките, разбъркваме и сервираме в десертни купички. Добре е парфето да се остави за няколко часа в хладилника.
По желание отгоре може да украсите с още плодове, сметана и бисквитки.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории