Рибно филе на тиган : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Рибно филе на тиган

Добавено в Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

  • рибно филе – 400 г.
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • лимонов сок – от 1/2 лимон
  • олио – 1 1/2 ч.ч.
  • яйце – 1 бр.
  • галета (царевично или пълнозърнесто брашно) – 1 к.ч.
  • За соса:
  • грах – 300 г.
  • зелен лук (праз) – 1 връзка
  • оцет – 2 с.л.
  • мед – 1 с.л.
  • кетчуп (доматено пюре) – 2 с.л.
  • соев сос – 2 с.л.
  • вода – 2 с.л.
  • захар – 1 с.л.

Рибата се нарязва на парчета, поръсва се със сол, черен пипер, полива се с лимоновия сок и се оставя да постои. През това време се приготвя панировката като към разбитото яйце се добавя галетата и се разбърква до получаване на гладка смес. Всяко парче риба се потапя в панировката и се пържи в загрятото олио до златисто кафяво.

Приготвяне на соса:

Грахът се задушава в олио за 3-5 минути. Добавя се нарязаният на дребно лук и се задушава още 5 мин. Останалите съставки за соса се смесват, разбъркват се добре и се добавят към лука и грахa. Всичко се разбърква много добре и се загрява за кратко.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории