Каварма кебап свинско
Добави към моето меню
- свинско (крехко) – 3/4 кг.
- мас (олио) – 1/2 ч.ч.
- праз лук – 4-5 стръка
- доматено пюре – 1 с.л.
- червен пипер – 1 с.л.
- черен пипер – на вкус
- вино – 1 к.ч.
- кромид лук – 1 главичка
- моркови – 1-2 бр. (по желание)
- целина – на вкус (по желание)
- дафинов лист – 1-2 бр.
- магданоз – на вкус
- люта пиперка – 1 бр.
От виното, доматеното пюре, червения и черния пипер пригответе марината. Нарежете на месото на хапки, запържете го в маста заедно с морковите и целината нарязани на тънки филийки, извадете го в купа и го залейте с маринатата за около 1/2 час.
В същата мазнина запържете ситно нарязания праз. Налейте 1/2 чаша вода, прибавете месото заедно с маринатата.
Оставете ястието да ври на слаб огън, докато остане на мазнина. Добавете дафиновите листа и поднесете ястието поръсено със ситно нарязан лук, магданоз и малко лютива пиперка.
Като гарнитура поднесете ориз или пържени картофи.