Последни Рецепти
Последни Статии

Бюрек с пилешко месо

Добавено в Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

  • бялото месо от едно пиле
  • 2 с.л. олио
  • 2 пакетчета финни кори (1 пакет бутер тесто)
  • 3-5 глави лук
  • 2 големи домата
  • черен пипер, чубрица на вкус

В тенджера за около 10 минути запържете с малко олио нарязаното на парченца бяло пилешко месо. Добавете нарязяния на кръгчета лук и малко след това ибелените и наситнени домати (или 2 с.л. доматено пюре). Подправете на вкус с черен пипер и чубрица и добавете 2 ч.ч. топла вода. Оставете сместа да ври докато остаен на мазнина.

Поставете 2 кори една върху друга. Горната се намазвате с масло и краищата прегъвате към средата като торбичка. В срадата слагате една лъжица от сместа и отново се сгъва кората.

Напълнените по този начин торбички подреждате в намазнена тава, поливате с малко сгорещено масло и печете около 20 минути на 200 градуса.

Ако ги приготвяте с бутер тесто. Разстелете първо листа на масата и нарежете на квадрати. В срадата на квадрата слагате от сместа и прегъвате на две. Краищата на баничката притеснете с вилица, а отхоре направете няколко резки с нож. Печете около 15 минути в предварително загрята фурна на 250 градуса.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории