Бюрек с пилешко месо
Добави към моето меню
- бялото месо от едно пиле
- 2 с.л. олио
- 2 пакетчета финни кори (1 пакет бутер тесто)
- 3-5 глави лук
- 2 големи домата
- черен пипер, чубрица на вкус
В тенджера за около 10 минути запържете с малко олио нарязаното на парченца бяло пилешко месо. Добавете нарязяния на кръгчета лук и малко след това ибелените и наситнени домати (или 2 с.л. доматено пюре). Подправете на вкус с черен пипер и чубрица и добавете 2 ч.ч. топла вода. Оставете сместа да ври докато остаен на мазнина.
Поставете 2 кори една върху друга. Горната се намазвате с масло и краищата прегъвате към средата като торбичка. В срадата слагате една лъжица от сместа и отново се сгъва кората.
Напълнените по този начин торбички подреждате в намазнена тава, поливате с малко сгорещено масло и печете около 20 минути на 200 градуса.
Ако ги приготвяте с бутер тесто. Разстелете първо листа на масата и нарежете на квадрати. В срадата на квадрата слагате от сместа и прегъвате на две. Краищата на баничката притеснете с вилица, а отхоре направете няколко резки с нож. Печете около 15 минути в предварително загрята фурна на 250 градуса.