Овнешко месо с праз лук : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Овнешко месо с праз лук

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • овнешко месо – 500 гр.
  • праз – 1 кг.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • доматено пюре – 1 с.л.
  • черен пипер, сол – на вкус
  • растително масло – 4-5 с.л.

Почистеното и нарязано на парчета месо се посолява и се оставя да престои 1/2-1 час, след което се запържва леко в растителното масло (да порозовее). Прибавя се нарязаният на парченца праз, наръсва се с червения пипер и се задушава като се добавя по малко гореща вода. Като омекне празът, се прибавят доматеното пюре, размито в гореща вода, черен пипер и сол на вкус. Ястиято се доварява на тих огън.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории