Последни Рецепти
Последни Статии

Винен кебап

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

  • телешко или крехко свинско месо – 600 – 800 гр.
  • стафиди – 1 с.л.
  • дафинов лист – 1 бр.
  • бахар – 2 зърна
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • растително масло – 3-4 с.л.
  • червено вино – 2 ч.ч.
  • сметана – 3-4 с.л.
  • брашно – 2 с.л.
  • чесън – 1 скилидка

Обезкостеното и нарязано на малки парченца месо се намазва със стрития в сол чесън, наръсва се с червен пипер и се залива с половината вино и се оставя да престои на хладно 2-3 часа, след което се запържва в загрятото растително масло, а после се задушава до омекване, като отвреме навреме се прибавят по 1-2 с.л. зеленчукова отвара или подсолена вода. Прибавят се останалото вино, маринатата, в която е престояло месото, бахарът и дафиновия лист. Ястието се посолява на вкус и се кипва. Прибавя се размитото в студена вода брашно. Оставя се да поври още 5-6 минути след което се наръсва с черен пипер и се сваля от огъня. След като поизстине, ястието се подправя със сметаната.

Като гарнитура може да се използват варени тестени изделия или варени картофи и салата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized