Свински шишчета със зеленчуци
Добави към моето меню
- свниско месо – 500 гр.
- чушки – 4 бр.
- праз – бялата част на 1 стрък
- гъби (печурки) – 200 гр.
- масло – 1 с.л.
- чубрица, червен пипер, кориандър, кимион – на вкус
Месото се нарязва на кубчета. Чушките се почистват от семките след което се нарязват на каренца. Празът се нарязва на колелца с дебелина около 0,5 см. Гъбите се разрязват на половинки, а по-едрите се разрязват на 3 слоя. Приготвят се шишчета като се редуват: късче месо, чушка, парченце гъба, праз и т.н. Готовите шишчета се поръсват с подправки и се пекат на скара като отвреме на време посредством четка се намазват с масло в с разбъркани в него подправки.