Последни Рецепти
Последни Статии

Огретен от пресни гъби

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

  • пресни гъби – 700-800 г.
  • чисто масло – 125 г. (1 пакетче)
  • кашкавал (по желание) – 100 г.
  • брашно – 3-4 с.л.
  • прясно (кисело) мляко – 1 ч.ч.
  • кромид лук – 2 глави
  • магданоз
  • сол

  1. Нарежете на дребно лукът и гъбите и задушете до омекване в половината от маслото.
  2. Прибавете ситно нарязаният магданоз.
  3. Разбъркайте добре получената смес и изсипете в намазнена тава.
  4. От останалото масло, брашното и млякото пригответе рядък бешамелов сос с който залейте ястието:
  1. Запържете брашното в маслото.
  2. При непрестанно бъркане прибавете млякото.
  3. Оставете да ври няколко минути на слаб огън като разбърквате от време на време.
  • Ястието се запича в умерена фурна до леко зачервяване и докато е още горещо се поръсва с настъргания кашкавал.
  • Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
    Категории
    • Uncategorized