Свински ребърца на фурна : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Свински ребърца на фурна

Добавено в Ястия със свинско

Добави към моето меню

Свински ребра с ананас на фурна
рецепта за вкусни свински ребърца, запечечени във фурната със сладко-кисел сос с ананас

1 кг свински гърди
1-2 с. л. сусамово олио за намазване (зехтин)
1 с. л. пет източни подправки
канела, звезден анасон, карамфил, черен пипер и джинджифил (продава се в Китайските магазини)
сол на вкус

за соса с ананас:
1 с.л. масло
1 с.л. ром
10 шайби консервиран ананас ( 1 консерва)
2 резена джинджифил (или на прах)
2 -3 скилидки чесън
4 с. л. соев сос
4 с. л. кетчуп (доматенп пюре)
3 с. л. ябълков оцет
2 с. л. кафява захар (мед)
сусамово семе за поръсване

Ребрата се нареждат в тава, поръсват се със сол, намазват се със сусамово олио и се овкусяват с пет източни подправки. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна, загънати с фолио, около 2 часа, до готовност.

Обелените резени джинджифил се апържват в предварително загрято масло (ако използвате на прах го прибавяте към соса). Шайбите ананас се нарязват на едри парчета и се прибавят.
След 30 секунди се поръсва кафявата захар (или мед) и щом леко се карамелизира, се налива ромът. Изчаква се ромът да се изпари и се добавят скилидките чесън и оцетът.

Сосът се овкусява със соевия сос и кетчупа (доматеното пюре). Къкри около 5 минути.

30-40 минути преди ребрата да са окончателно изпечени, се намазват със соса.
Пекат се 10 минути на 200 градуса и отново се покриват със сос.
Процедурата се повтаря още 1-2 пъти. Щом са готови, ребрата отново се покриват със сос, поръсват се със сусам и се запичат още няколко минути.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории