Рибник от речна риба
Добави към моето меню
Рибник с речна риба
Продукти
6 червеноперки, кефал, около 1 кг речна риба дребна
2 стръка праз
1 ч.ч. ориз
4 с. л. олио
1/2 с. л. червен пипер
1 клонка девесил
Няколко стръка магданоз
Няколко стръка копър
Смлян чер пипер и сол на вус
Щипка чубрица
Рецепта за Рибник от речна риба
• Рибата се почиства от люспите, перките и вътрешностите. Измива се много добре
• Празът се нарязва на едри парчета и се задушава, докато омекне.
• Добавя се оризът и се задушава, докато поеме мазнината
• Подправя се с червен пипер, смлян черен пипер и сол на вкус. Залива се с 2 ч.ч. вода и се оставя на тих огън докато оризът поеме водата
• Готовият ориз се изсипва в тава и се долива 1 ч.ч. вода. Отгоре се подреждат рибките
• Всяка рибка се полива с малко олио и се поръсва със ситно нарязани копър, магданоз и девесил и по щипка червен пипер.
• Ястието се поставя в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пече се около 20-25 минути, до готовност на рибките
Поднася се с туршия