Последни Рецепти
Последни Статии

Патладжани в гювечета

Добавено в вегетарианска кухня

Добави към моето меню

Патладжани с доматен сос в гювечета
рецепта вариант на класическата рецепта на патладжани с доматен сос

2 – 3 патладжана
3 с.л. брашно за паниране
олио за пържене

за соса:
1 кг домати
200 г извара
4 – 5 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. ч.вода (или бульон зеленчуков)
2 с. л. нарязан магданоз

Патладжаните се нарязват на филийки, около 0,5 см дебели и се поставят в голяма купа с вода за около 30 минути. След това патладжани се изплакват, подсушават се и се овалват в брашно. Запържват се в предварително загрято олио от двете страни до златисто и се изваждат върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина.

Лукът се нарязва на едро и се задушава в предварително загрятото олио до златисто. Добавят се нарязаните надребно скилидки чесън.
Прибавят се настърганите на ренде домати и всичко се задушава под капак 20 минути. Ако е необходимо доматеният сок може да се миксира или да се разреди с вода.

В предварително намазнени гювечета се сипват 1-2 с. л. от доматения сос, отгоре се слагат 2 филийки патладжан, върху тях се слага извара. Отново се слагат патладжани, поливат се с 2 с. л. сос и се поръсват с извара и магданоз.

Гювечетата се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30 минути.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории