Рогчета : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Рогчета

Добавено в Наши гости, Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Рогчета
Рецепта споделена от Петя Цанкова

rogcheta
Усещате вкуса им в устата си още нали … на онези рогчета от детството … и се връщате назад …в годините и спомените …

Продукти:
100 мл вода
1с.л. захар
1/4 кубче мая /около 10 г/
2 яйца
50 мл олио
150 г мас (130 гр при мен) /на стайна температура, но не стопена/
1 ч.л. сол
500 г брашно
150 г сирене

Начин на приготвяне
• В хладката вода, разтваряме захарта и маята. Отделно разбиваме едно яйце с олиото.
• Пресяваме брашното, смесваме го със солта и правим в средата кладенче. Изливаме вътре сместа с маята и сместа с яйцето.
• Започваме с помощта на лъжица да придърпваме по малко от брашното докато се образува каша. Тогава добавяме маста и започваме да месим с ръце докато се образува нелепнещо тесто.
• Покриваме го с кърпа и оставяме да почине 30 минути.
• Приготвяме си плънката, като разделяме белтъка от жълтъка на второто яйце. Жълтъка оставяме за намазване, а белтъка разбиваме на пяна (аз не го разбих) и натрошаваме вътре сиренето.
• Тестото разделяме на четири части. Всяка разточваме на правоъгълник с дебелина 5 мм и в единия дълъг край разпределяме щедро плънка. Навиваме на стегнато руло и нарязваме на парчета, с дължина 10 см.
• Оставяме ги на стайна температура да втасат за 45 минути.
• Намазваме с разбит с малко прясно мляко жълтък (при мен с 1 ч.л. олио) и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 – 20 минути.
Да ви е сладко и вкусно така както в детството !

А аз благодаря на Диана и Пина за споделената рецепта и възможността да приготвя на семейството си тези пухкави ,вкусни и топящи се в устата рогчета.
Източник :http://idapohapnem.blogspot.com/2013/06/blog-post_17.html

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории