Хрупкави бисквити с парченца шоколад : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Хрупкави бисквити с парченца шоколад

Добавено в GurMania

Добави към моето меню

Хрупкави бисквити с парченца шоколад
рецепта Анелия Терзиева

shocko biskvitki 1
Необходими продукти

400 г брашно
250 г краве масло
200 г натурален шоколад
180 г пудра захар (около една чаена чаша)
2 яйца
2 ванилии или есенция по избор
1 щипка сол
1 каф.чашка пудра захар за овалване
Начин на приготвяне

shocko biskvitki 2

Пресяваме брашното с щипка сол. Нарязваме на малки парченца маслото (от хладилника, за да е стегнато) и го прибавяме към брашното. Смесваме пудрата захар, яйцата и ванилията и разбиваме добре. Прибавяме яйчената смес към брашното. Разбиваме с кухненски робот или приставка за тесто на миксер.

Нарязваме шоколада на малки парченца и прибавяме към сместа, като разбъркваме малко, колкото да се смесят. Навиваме сместа на тънко руло и я овалваме в пудра захар. Завиваме във фолио и слагаме във фризера за поне едно денонощие. Преди да печем сладките изваждаме рулото за около 30 мин. от фризера и поставяме в хладилник. Режем на шайби рулото, като шайбите трябва да с дебелина 1 см и ги слагаме в тава, на дъното на която сме поставили хартия за печене. Рулото трябва да е тънко и шайбите да не са много дебели, тъй като увеличават обема си и придобиват подходяща форма при печене.

Печем бисквитите във фурна, предварително загрята на 180 градуса, за 6-7 мин. Много бързо стягат, така че не ги оставяйте за повече, дори и да ви се струват недопечени. В противен случай шоколадът може да придобие неприятен вкус, а и сладките да се деформират от прекомерното печене.

shocko biskvitki 3

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории