Супа от спанак : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Супа от спанак

Добавено в Супи без месо

Добави към моето меню

рецепти за пролетни супи, зелени супи, топла апетитна с малко сирене и фолийка препечен хляб. Рацепти са със спанак, но през пролетта има още зелени листенца от които да се приготвят тези супи – коприва, лапад, лопуш, кислец, див чесън. Имената са различни – резултатът е еднакъв – вкусна и полезна пролетна супа:)

Спаначена супа

400 гр.спанак
150 гр.сирене
1 голяма глава лук или 4 – 5 стръка зелен лук
1 яйце
2 -3 с.л.кисело мляко
3 – 4 с.л.олио
1/2 ч.чашка ориз
черен пипер

Лукът и спанакът, нарязани на ситно, се запържват в олиото. Долива се 1 л.вода. Оставя се супата да заври, след което се добавя оризът и се подправя със сол и черен пипер. Оставя се да къкри около 30 – 40 минути.
Преди да се свали от огъня, в супата се натрошава сиренето и се застройва с яйце, разбито в киселото мляко.

Супа от спанак

500 гр.спанак/коприва
1 ч.ч.ориз
2 с.л.червен пипер
2 с.л.брашно
1 глава лук
2 моркова
2 -3 с.л.доматено пюре, размито в брашно
пресен джоджен
олио

Спанакът/копривата са измиват старателно и се нарязват.
Морковът се настъргва на ренде. Лукът се нарязва на ситно.
В олио се запържват морковът и лукът. Добавят се брашното и червения пипер и се пържи още 2 минутки. Добавя се малко студена вода и се разбърква добре. Прибавят се спанакът/копривата и доматеното пюре. Тенджерата се долива с вода. След като супата заври, огънят се намаля и се вари около 30 – 40 минути. 5 минути, преди да свалите от котлона, добавете измития ориз и джоджена, нарязан на ситно.

4.05.2006

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории