Последни Рецепти
Последни Статии

Как да влезем във форма за пролетта

Добавено в Дом & Семесйтво, Здравословно хранене, Любопитно

Добави към моето меню

Смяната на сезоните и смяната на часовото време изиксват време за адаптация. Ако допуснем пролетната умора тя ни кара да се чувстваме отпуснати и без енергия.
Ако включим в менюто си някои храни, този преход може да бъде по-лесен – народът не случайно казва “да се хванем за зелено”, физическа активност и релакс помагат да бъдем във форма

prolet

За укрепване на организма се препоръчва пчелен прашец – 1-2 ч.л. с кисело мляко или в чая сутрин могат да ни стимулират. Доказано е, че пчелният прашец засилва имунитета и прави организма ни по-устойчив на инфекции и зарази. Изключително богат на много хранителни вещества, минерали и аминокиселини, витамини от група В и ензими, които имат благориятно въздействие върху храносмисланто.
Пчелният прашец е един от най-ценните храни. Можем да закупим в специалиализирани магазини, както и от пчелари.
Рецепта за справяне с пролетната умора
Кисело мляко можем да си приготвим като към купичка кисело мляко (200 гр) добавим 1 ч.л. пчелен прашец и оставам за около 30 минути, след това имаме една ценна част от нашата закуска.

pchelen prashec

Съвет от една от нашите читателки
Жана Делева: Добре е поне една седмица да се пие сутрин пресен сок от моркови и червено цвекло.Ако се включи в менюто и копривата, няма да има пролетна умора!!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории